201814dec

Activiteiten van Pluspunt blijven na 1 januari normaal doorgang vinden

201814dec

Goed nieuws voor alle Leiderdorpers die met plezier deelnamen aan de activiteiten van Pluspunt.  Eind november ging Incluzio met  vrijwilligers om tafel, met als doel om samen de activiteitenagenda voor 2019 te bepalen. En dat is gelukt! Veel van de activiteiten die nu nog onder de paraplu van de Pluspunt worden georganiseerd, gaan ook in het nieuwe jaar gewoon door.

activiteiten pluspunt zoals yoga sjoelen en lunchcafe worden overgenomen door Incluzio

Pluspunt kent een grote groep vaste deelnemers die meedoen aan uiteenlopende activiteiten als koersbal, nordic walking, een lunchcafé en sjoelen. Daarvoor zetten zo’n 160 Leiderdorpers zich op vrijwillige basis in. Dat aantal zal na 1 januari niet veel veranderen, verwacht projectleider Janine de Vries van Incluzio Leiderdorp. ‘Wij hebben gesprekken gevoerd met zo’n vijftig Pluspunt-vrijwilligers over vijftien activiteiten. Het mooiste is dat bijna alle vrijwilligers die we hebben gesproken willen doorgaan met hun activiteit.’ Voor de vele mensen die deelnemen aan de activiteiten verandert er daarom ná 1 januari 2019 niet veel.

Eigen baas

Uit de gesprekken kwamen ook kritische noten naar voren. ‘Sommige vrijwilligers moeten nog wennen aan de nieuwe situatie. We hebben echter duidelijk afgesproken dat de vrijwilligers baas blijven over hun eigen initiatief. Wij zijn er om daar waar nodig en gewenst te ondersteunen en mee te denken. Bijvoorbeeld door zorg te dragen voor een goede locatie of om te helpen bij de PR.’, zegt Janine de Vries.

Veel enthousiasme

Duidelijk werd ook dat er aan enthousiasme geen gebrek is bij de vele Pluspunt-vrijwilligers. Dat leidde direct al tot voorstellen om nieuwe activiteiten aan het pakket toe te voegen, zoals bijeenkomsten over zingeving en eenzaamheid voor ouderen.