Incluzio Leiderdorp > Bewonerskring

Bewonerskring

Een Bewonerskring: hoe werkt het? En wat zijn de voordelen?

Een Bewonerskring is een groep van 6 tot 12 volwassen Leiderdorpers die een (hulp)vraag hebben en die met elkaar oplossen.  Twee keer per maand spreken ze met elkaar af in de Sterrentuin. De Bewonerskring is er voor mensen die iets voor een ander willen betekenen én zelf ook steun kunnen gebruiken. Er zijn 2 groepen van start gegaan.

Bij de Bewonerskring kunnen bewoners elkaar ontmoeten. Je kunt elkaar vragen stellen over alledaagse dingen, dingen waar de leden ondersteuning bij kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld over het omgaan met eenzame gevoelens of het opbouwen van een vriendenkring. Maar ook over het vinden van structuur in je leven, leuke dingen om te doen, omgaan met een beperking of met een laag budget. De leden kijken dan samen naar de mogelijkheden. Een vrijwilliger of stagiaire met een sociaal werker ondersteunen de bewonerskring. De Bewonerskring is een mooie kans om meer mensen te leren kennen en samen leuke dingen te ondernemen.

Leiderdorpers die zich aansluiten bij de Bewonerskring kunnen hun talenten ontwikkelen en zijn van betekenis voor buurtgenoten. Ze leren de wijk en omgeving kennen en vergroten zo hun netwerk en waardering voor zichzelf.

Bekijk de video en meld je aan onderaan deze pagina.

Ook aanmelden?

Iedereen kan zich vrijblijvend aanmelden. Interesse? Via onderstaand formulier kan een aanmelding worden verstuurd. Het kan ook telefonisch. Neem voor meer informatie contact op met: Marjolein Laponder, sociaal werker Incluzio Leiderdorp, via 06 833 294 69, email: MLaponder@incluzio.nl.