Ik heb een hulpvraag
Wat kun je zelf doen en waar heb je hulp bij nodig?
Samen met jou onderzoeken wat je nodig hebt. We hebben daar een gesprek met je over bij jou thuis. Het onderzoek duurt meestal een uur. Helaas duurt het momenteel langer voordat wij een afspraak met u kunnen maken. Tijdens de afspraak vraagt onze sociaal werker bijvoorbeeld naar hoe het met je gaat, hoe je familierelaties zijn en of je geldzaken op orde zijn of niet. Het onderzoek kan leiden tot een oplossing die heel dichtbij is. In veel gevallen kunnen familie, vrienden, kennissen en buren de ondersteuning bieden die nodig is.
Maar ook kun je worden verwezen naar bijeenkomsten in Leiderdorp of groepen van Incluzio. Soms kun je ook zelf iets kopen of lenen waarmee het leven weer iets gemakkelijker wordt. En soms is er specialistische zorg nodig van een arts of kan onze sociaal werker je een tijdje individueel bijstaan als hulpverlener. Lukt het dan nog niet om je probleem op te lossen of deze te verminderen? Dan kijken we of ondersteuning vanuit de Wmo nodig is. Een Wmo-voorziening is bijvoorbeeld huishoudelijke ondersteuning, vervoer met de regiotaxi of een speciale voorziening, zoals een traplift. Als dat een oplossing voor jouw hulpvraag kan zijn, dan doet onze sociaal werker samen met jou een aanvraag bij de gemeente. De gemeente Leiderdorp beoordeelt deze aanvraag en neemt een definitief besluit.
Dit schema geeft inzicht in hoe jouw hulpvraag wordt opgepakt en hoe de procedure van een WMO voorziening loopt. Een WMO voorziening krijg je alleen als de gemeente jouw aanvraag goedkeurt.
Aanmeldformulier
Door het invullen van dit formulier ga je ermee akkoord dat Incluzio jouw persoonsgegevens verwerkt om jouw vraag in behandeling te nemen en te verwerken. Lees voor meer informatie ons Privacy Beleid.