Incluzio Leiderdorp > Maatschappelijke begeleiding vluchtelingen

Maatschappelijke begeleiding vluchtelingen

Incluzio ondersteunt vluchtelingen

Wanneer je als vluchteling het asielzoekerscentrum (azc) hebt verlaten en een huis krijgt, komt er veel op je af. Je moet een nieuw leven opbouwen. En je hebt geen kennis van de wetten en regels. Incluzio Leiderdorp biedt begeleiding aan vluchtelingen die in de gemeente Leiderdorp komen wonen. Samen met de gemeente Leiderdorp en vrijwilligers bieden wij steun bij alle praktische zaken. Bijvoorbeeld bij een zorgverzekering, energiecontract, (bijzondere) bijstandsuitkering en de inschrijving bij de scholen voor de kinderen.

Wegwijs maken in Leiderdorp

We ondersteunen bij het leren kennen van de Nederlandse cultuur. Maar ook bij het wegwijs maken in Leiderdorp en het opbouwen van sociale contacten.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over de maatschappelijke begeleiding van vluchtelingen of zie je het wel zitten om vrijwilliger te worden? Neem contact op met activeringscoaches Niels van Veen 06-22020440 nvveen@incluzio.nl.

In deze video gaan activeringscoaches in gesprek met de familie Ali en vrijwilliger Fenneke over de ondersteuning die ze krijgen.