Incluzio Leiderdorp > Van en met elkaar leren bij de Bewonerskring

Van en met elkaar leren bij de Bewonerskring

Een Bewonerskring is een groep van 6 tot 12 volwassen Leiderdorpers die iets voor een ander willen betekenen én zelf ook op diverse vlakken steun kunnen gebruiken. Maandag 23 november start Incluzio Leiderdorp met de Bewonerskring.

Hoe het werkt
Bij de Bewonerskring kunnen bewoners elkaar ontmoeten in een prettige sfeer en omgeving. Er kunnen vragen worden gesteld over alledaagse dingen waar zij ondersteuning bij kunnen gebruiken. Het kan gaan om het verminderen van eenzaamheid door het opbouwen van een vriendenkring, het aanhouden van structuur in het leven, omgaan met een beperking of met een laag budget, invulling van vrije tijd, noem maar op. Er kan dan samen naar mogelijkheden worden gekeken. Bij de oplossing van de vragen kunnen groepsleden zich eerst tot elkaar wenden, met hulp van een coach die aanwezig zal zijn. Daarnaast biedt de kring de gelegenheid om meer mensen te leren kennen en samen leuke dingen te ondernemen. Er vinden met regelmaat afspraken plaats. De invulling van de bijeenkomsten wordt met elkaar bepaald.

Voordelen
Leiderdorpers die zich aansluiten bij de Bewonerskring ontwikkelen hun talenten, zijn van betekenis voor buurtgenoten, leren de wijk en omgeving kennen, vergroten hun netwerk en vergroten waardering voor zichzelf. Een Bewonerskring maakt elkaar sterker.

Startbijeenkomst
Maandag 23 november is er een startbijeenkomst om met elkaar kennis te maken.

Interesse? Aanmelden voor de Bewonerskring kan via www.incluzioleiderdorp.nl/bewonerskring. Neem voor meer informatie contact op met Marjolein Laponder, sociaal werker Incluzio Leiderdorp, via 06 833 294 69 of mlaponder@incluzio.nl.