Wat doen we?

Incluzio is er om iedereen in Leiderdorp te laten meedoen. Want meedoen is niet altijd vanzelfsprekend. Daarom ondersteunen we op het gebied van zorg, welzijn, wonen, werk en onderwijs. Dat doen we op een praktische manier. Mantelzorgers kunnen op onze steun rekenen om hun werk beter te doen.
We adviseren Leiderdorpers die minder makkelijk rondkomen met hun geld. We zijn er voor inwoners die graag meer sociale contacten willen of zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Jongeren helpen we aan werk of werkervaring en vluchtelingen aan een vliegende start in de Nederlandse samenleving. Voor deze en veel andere vragen kunt u bij ons terecht. Geheel vrijblijvend.

Daarvoor maakt u allereerst een afspraak. We beginnen dan met een kennismakingsgesprek. Natuurlijk is het niet altijd eenvoudig om over uw situatie te praten. Daarom zit u bij Incluzio met een ervaren professional aan tafel. Eén die met praktische adviezen komt. Wat kunt u misschien zelf nog doen om iets aan uw situatie te veranderen? Zijn er anderen die u kunnen helpen: een familielid, een bekende, iemand bij u in de buurt? Of misschien kan een van onze maatschappelijk werkers u ondersteunen?

Meer specialistische ondersteuning?

We bieden onder andere mantelzorgondersteuning, de inzet van budgetmaatjes, maatschappelijke begeleiding van vluchtelingen en jongeren- en ouderenwerk. Onze medewerkers denken actief met u mee. Blijkt dat er toch meer specialistische ondersteuning nodig is? Ook dan kunnen we u helpen. We staan voor u klaar bij het aanvragen van een Wmo-indicatie en wijzen u de weg naar de juiste instanties.

Plan van aanpak

Wat we met u afspreken, vindt u terug in het plan van aanpak dat we samen met u maken. Een persoonlijk plan, want alle ondersteuning die u krijgt is 100% afgestemd op uw situatie. Daarmee is het ook een praktisch plan, met realistische oplossingen voor uw situatie. Want dát is ook de opzet: dat u zelf aan de slag gaat, de regie houdt over uw leven en op eigen kracht weer verder kunt!

Klantondersteuning

Incluzio Leiderdorp is er voor al uw vragen op het gebied van zorg en welzijn. Wanneer u daarnaast onafhankelijke ondersteuning wenst, die los staat van de gemeente, bij bijvoorbeeld de voorbereiding van een gesprek bij Incluzio Leiderdorp of andere instanties, het indienen van een WMO aanvraag, het maken van een persoonlijk plan of vastloopt in de samenwerking met zorgorganisaties, dan kunt u gratis hulp krijgen van een onafhankelijk cliëntondersteuner. Een cliëntondersteuner van MEE staat naast u, denkt met u mee en geeft informatie en advies, zodat u zelf weer verder kunt.

MEE is tijdens kantooruren te bereiken op: 088 775 2000. U kunt ook een mail sturen naar: info@meezhn.nl. Op www.meezhn.nl vind u uitgebreide informatie.

Vrijwilligers coachen

Incluzio is heel blij met iedereen die zich voor een ander wil inzetten. Daarom coachen we die vrijwilligers om hun werk nog beter te kunnen doen. Als u ook graag iets voor een ander - vaak iemand in uw eigen buurt of wijk - wilt doen, dan kunt u bij Incluzio terecht. Als vrijwilliger die een paar uurtjes in de week over heeft of als buurtbewoner met een goed idee. Neem vrijblijvend contact op als u iets kunt betekenen.

Hoe kom ik in contact met Incluzio?

Heeft u een vraag? Of wilt u weten wat u kunt betekenen als vrijwilliger? Neem contact met ons op 

U kunt bellen, een e-mail sturen of gewoon langs komen op onze vaste locatie in de Sterrentuin. Op andere plekken in Leiderdorp houden we inloopspreekuren. Na de kennismaking plannen we meestal binnen een paar dagen een vervolgafspraak in. Die afspraak kan bij u thuis zijn of op een van onze locaties.