Gezond leven en voelen

Gezond zijn en je goed voelen is niet altijd vanzelfsprekend. Er kan altijd iets gebeuren waardoor u ineens iets mankeert. Of gewoon minder lekker in uw vel zit. In veel gevallen kunt u bij de huisarts terecht. Ook de medewerkers van Incluzio kunnen u ondersteunen.

We hebben de kennis in huis om u verder op weg te helpen als u, om wat voor reden dan ook, niet goed in uw vel zit. Bijvoorbeeld als u verslaafd bent. Als u bijvoorbeeld wilt sporten of uw levensstijl wilt veranderen, maar niet goed weet hoe. Of als u moeite heeft om na het verlies van een dierbare het leven weer op te pakken. Ook voor andere klachten zoals bijvoorbeeld somberheid, onzekerheid en eenzaamheid kunt u bij ons terecht. 

Eenzaamheid: doe er iets aan!

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u zich alleen voelt. Misschien bent u korter of langer geleden gescheiden, is uw partner overleden of heeft u niet het geld om er eens op uit te trekken. En niet iedereen heeft de sociale vaardigheden om makkelijk vriendschappen te sluiten. Gelukkig is er iets aan te doen. Het begint met erover te praten met iemand die begrijpt waar u tegenaan loopt. En die u praktische tips en advies geeft. Dat kunnen vaak al alledaagse suggesties zijn. Soms is het maar een kwestie van een kleine drempel overgaan. En soms duurt het wat langer voor u dat eenzame gevoel kwijt bent. We gaan samen op zoek naar wat er voor u haalbaar is en wat u prettig vindt.

Een gezonde leefstijl

Bewegen, gezond eten en voldoende rust; allemaal ingrediënten die zorgen voor energie, een goed gevoel en stressbestendigheid. En toch is die gezonde leefstijl niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms ontbreekt de motivatie, een andere keer vormt het gebrek aan geld een belemmering of is er een andere beperking waardoor bewegen niet meer zo makkelijk gaat. Onze vitaliteitscoaches denken in die gevallen graag met u mee.

Rouwverwerking

Het verlies van een familielid of bekende is vaak een ingrijpende gebeurtenis in uw leven. Soms lukt het niet om hier alleen of met mensen uit uw omgeving uit te komen. Bij onze sociaal werkers kunt u dan terecht voor hulp bij het verwerken van het verlies, zodat u uw leven langzamerhand weer kunt oppakken.