Jongeren & talenten

En als je nu als jongere wel wat extra support kunt gebruiken?

Ouder worden gaat niet altijd vanzelf. Misschien loop je op je weg naar volwassenheid tegen problemen aan. Bij Incluzio zijn we er ook voor iedereen die bij het opgroeien wel wat support kan gebruiken. Wist je dat we jongerencoaches hebben die begrijpen waar jongeren zoals jij mee te maken kunnen hebben?

Onze jongerencoaches zijn Lise Huitema (06 83000260/LHuitema@incluzio.nl) en Mimoun Ben Aissa (06 53572256/MBenAissa@incluzio.nl). Met vragen die jij als jongere tegenkomt, kan je altijd bij hen terrecht.

We willen allemaal graag ergens bij horen. Maar dat gaat niet vanzelf. Belangrijk is dat je jezelf kunt zijn. Makkelijker gezegd dan gedaan, want wie ben je nou eigenlijk? Waar liggen jouw talenten? Dat zijn vragen waar veel meer jongeren mee rondlopen. Heb je thuis vaak ruzie? Of moeite om aansluiting te vinden bij klasgenoten? Dan heb je al gauw het gevoel dat je er niet bij hoort.

Misschien heb je wel te maken met vrienden of klasgenoten die je overhalen dingen te doen die je eigenlijk niet wilt. Of vraagt je vriend je om sexy foto’s te appen. En veel jongeren grijpen al gauw naar alcohol of drugs om het idee te hebben erbij te horen. Daarmee stoppen valt niet mee. Je ziet: vragen genoeg waar jij het antwoord op wilt hebben. Wat nu?

Wat kunnen we voor je doen?

Geloof ons: er zijn mogelijkheden genoeg om jou weer de zonnige kant van het leven te laten zien. Om te beginnen hebben we een luisterend oor voor je. Het scheelt al heel veel om eens met iemand te praten die begrijpt wat jij ervaart. Die handige tips geeft, met nuttige adviezen komt. Komen we samen tot de conclusie dat er méér nodig is? We geven onder meer trainingen om je weerbaarder te maken. We hebben projecten voor jongeren en samen met jongeren. Zo is er onder andere een huiswerkklas, de meidenmiddag en sport in de wijk. In de vakanties worden er ook diverse activiteiten georganiseerd.

Talenten

Jong zijn betekent ook: al vroeg keuzes moeten maken hoe je verdere leven eruit gaat zien. Wat de één schijnbaar moeiteloos doet, kan voor de ander een struikelblok zijn. Incluzio Leiderdorp geeft jou de gelegenheid om te ontdekken wat jouw talenten zijn. Ook dát is iets wat je goed met onze jongerencoaches kunt bespreken. Belangrijk is dat je over de juiste kwalificaties beschikt om een vliegende start te maken op de arbeidsmarkt. We zoeken samen met jou naar een opleiding die je verder brengt. Of we weten waar je een zinvolle daginvulling kunt vinden om in ieder geval ervaring op te doen.

Jongerenraad

Wat voor activiteiten zouden er moeten komen in Leiderdorp? Wat is er nodig op scholen? Hoe zorgen we dat jongeren aan het werk kunnen? Incluzio laat zich graag adviseren door de Jongerenraad, een enthousiaste en diverse groep van scholieren en studenten met goede ideeën over wat er moet gebeuren in Leiderdorp. Geef je op via leiderdorp@incluzio.nl.

Hoe kunnen wij u helpen?

Velden met een * zijn verplicht