Langer thuis wonen

Zelfstandig wonen en meedoen klinkt vanzelfsprekend. Maar dat is het niet altijd. Soms is daar wat extra ondersteuning voor nodig. Het kan zijn dat u moeite heeft met het schoonhouden van uw huis, bijvoorbeeld door een ziekte of een beperking. Of misschien zijn er aanpassingen in uw huis nodig. Er zijn allerlei mogelijkheden om ervoor te zorgen dat u gewoon in uw eigen thuis kunt blijven wonen.

Wat kunt u doen om langer zelfstandig te kunnen wonen?

Probeer zo lang mogelijk zelf te doen wat u kunt, zoals de financiën, de boodschappen en het eten klaar maken. Als dat niet lukt, vraag dan om hulp. Niet iedereen krijgt tegenwoordig zomaar professionele hulp of zorg aan huis. Een familielid, goede kennis of een naaste buur kan dan eventueel bijspringen. Ook mantelzorgers kunnen veel doen. Maar die bekenden of vrijwilligers kunnen lang niet alle taken overnemen. Soms is het nodig om aanvullend huishoudelijke hulp in te schakelen. Een andere keer kunt u langer zelfstandig thuis blijven wonen door een rollator of een ander hulpmiddel te gebruiken. Uw woning aanpassen is ook een alternatief.

Een Wmo voorziening?

Incluzio geeft u inzicht in de ondersteuning waar u mogelijk recht op heeft: huishoudelijke hulp, een extra hulpmiddel, de regiotaxi of speciale voorzieningen. Daarvoor gaan we een gesprek met u aan. Bij u thuis kijken we waar u behoefte aan heeft en waarvoor u mogelijk in aanmerking komt. Met het verslag van het gesprek vragen we voor u bij de gemeente de hulp aan. De gemeente beoordeelt ons advies en besluit of u recht heeft op een WMO voorziening of niet. 

Aanmeldformulier Wmo en hulpvragen

*Ik ga ermee akkoord dat Incluzio mijn persoonsgegevens verwerkt om mijn vraag in behandeling te nemen en te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacy statement. 

Velden met een * zijn verplicht

Gehuwd
  • Gehuwd
  • Ongehuwd
  • Samenwonend
  • Alleenstaand
Eigendomswoning
  • Eigendomswoning
  • Huurwoning