Meedoen

Iedereen telt mee in de samenleving. Dat betekent dat iedereen de kans moet krijgen om de taal goed te leren. Dat er begrip is voor een eventuele beperking bij het vinden van een baan. Dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt wonen. Kortom, dat u als inwoner van Leiderdorp onderdeel bent van onze samenleving.

Meedoen op allerlei manieren

Incluzio versterkt en vergroot de inzet van bewoners in de eigen wijk. Wij willen iedereen perspectief  bieden op meedoen, (vrijwilligers)werk en ondernemen. We hebben er de kennis en de juiste netwerken voor.  We helpen u met het leggen van sociale contacten als u wat meer aanspraak wilt. We bieden leerwerktrajecten om talenten verder te ontwikkelen of zoeken samen met u naar wat u leuk vindt als daginvulling, wanneer u niet meer kunt werken. 

Buurtactiviteiten

Ook kijken we met u naar wat er in de buurt aan activiteiten te doen is waarbij u kunt aansluiten. Er zijn bijvoorbeeld huiskamers waarin u andere buurtbewoners kunt ontmoeten. Een voorbeeld hiervan is de Ruilwinkel Leiderdorp. Met regelmaat organiseren we verschillende groepstrainingen waarbij buurtbewoners elkaar tegenkomen. Wellicht loopt u tegen dezelfde vragen aan en kunt u van elkaar leren.
U kunt zelf ook iets organiseren in u wijk. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn kijk hier.

De taal leren

Om mee te kunnen doen is het belangrijk dat u de taal goed spreekt. Dan is het makkelijker om werk te vinden, een formulier in te vullen, met de leerkracht van uw kinderen te kunnen praten of naar de huisarts te gaan. Onze medewerkers weten bij welke instanties u Nederlands kunt leren spreken en schrijven. En misschien is dat wel een andere inwoner van Leiderdorp, iemand die het leuk vindt een plaatsgenoot op weg te helpen.

Word zelf vrijwilliger!

Misschien is het voor u wel een idee om zélf vrijwilligerswerk te gaan doen. Zo heeft u automatisch al contacten met anderen. En u doet meteen iets voor uw buurt. Incluzio kan u de weg wijzen om uit te vinden waar uw hart ligt. Er is altijd wel iets wat aansluit bij uw interesse.

Lees hier meer over vrijwilligerswerk in Leiderdorp

Hoe kunnen wij u helpen?

Velden met een * zijn verplicht