Vrijwilligerswerk

Door iets voor een ander te doen bent u waardevol voor de ander, maar óók voor uzelf. U doet sociale contacten op, krijgt een zinvolle dagbesteding en ontmoet nieuwe mensen. U doet ervaring op en vergroot uw kansen op de arbeidsmarkt. Wie weet is vrijwilligerswerk dé opstap naar een betaalde baan. Wat uw reden ook is, vrijwilligers zijn onmisbaar voor Leiderdorp.

Neem contact op met onze vrijwilligerscoördinator

Meehelpen in de buurt kan op verschillende manieren. Sommige klussen zijn eenmalig, bijvoorbeeld helpen bij een buurtfeest. Andere werkzaamheden zijn structureler, bijvoorbeeld maandelijks of wekelijks, voor een bepaalde tijd. De tijd die u beschikbaar stelt, bepaalt u zelf! Incluzio zoekt o.a. vrijwilligers voor het dagprogramma senioren, samen koken samen eten, mantelzorgondersteuning, maatjes voor de begeleiding van vluchtelingen, voor gezelschap of samen boodschappen doen. Ook komen we graag in contact met vrijwilligers die handig zijn in kleine klusjes in en om huis en praktische klussen zoals papieren ordenen en inzicht geven in administratie bij inwoners die een ruggesteuntje nodig hebben. Wilt u samen met ons nadenken over wat er bij u past? Neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator Coby van der Plas. Zij is het aanspreekpunt voor alle vrijwilligers en zal samen met u een oriënterend gesprek plannen om een goede match te maken omdat wij vinden dat vrijwilligerswerk een toevoeging op uw leven kan zijn. Heeft u nieuwe ideeën of andere vragen dan kunt u ook bij haar terecht. Ze is bereikbaar van maandag t/m donderdag en is te bereiken op telefoonnummer 06 275 100 84. U kunt ook een e-mail sturen naar cvdplas@incluzio.nl.

Benieuwd naar het vrijwilligersbeleid van Incluzio Leiderdorp? Klik dan hier.

Vacatures voor vrijwilligers

Vindt u het ook leuk om als vrijwilliger bij te dragen aan een leefbaar Leiderdorp? Er zijn verschillende vacatures die ook aansluiten bij uw talenten en wensen. Al onze vrijwilligersvacatures vindt u op de vacaturebank van I-doe.

Uitgelicht
Vrijwilligers zijn actief met het oplossen van computerproblemen bij senioren thuis of met het geven van adviezen op computergebied. Meer info via Computer Thuishulp