Incluzio Leiderdorp > Wat we doen > Aandacht voor senioren

Aandacht voor senioren

Zelfstandig wonen en regie houden over je eigen leven

Veel senioren vinden het prettig om zo lang mogelijk in hun eigen huis en vertrouwende omgeving te blijven wonen. Soms zijn er hiervoor aanpassingen nodig. De sociaal werkers kijken graag met je mee en bieden ondersteuning. Naarmate je ouder wordt ontvallen er misschien dierbare personen en is het netwerk kleiner geworden. De seniorencoaches gaan graag met je in gesprek om te kijken wat er nodig is om welzijn en geluk te bevorderen. Daarvoor organiseren wij verschillende activiteiten. Voor mantelzorgers hebben we een coach die ondersteuning kan bieden.

Bij Incluzio werken ervaren seniorencoaches en vrijwilligers die speciaal aandacht hebben voor senioren. Soms heb je gewoon behoefte aan een praatje en contact met anderen, of aan iemand die met je meedenkt. Wil je graag de regie houden over je eigen leven? Wij ondersteunen en stimuleren daar bij.

Een huisbezoek, anderen ontmoeten en meedoen aan activiteiten

Onze 75+ huisbezoeken hebben als doel om in contact met je te komen en samen te kijken naar hoe het met je gaat. Vrijwilligers hebben een vragenlijst die door wordt genomen en bieden een luisterend oor. Ben je tevreden over je leven? Of is er iets dat je wilt verbeteren? Samen zoeken wij naar wat mogelijk is. Onze seniorencoaches weten wat er in de buurt te doen is; waar het mogelijk is om aan te schuiven voor een lekkere maaltijd, mee te doen aan een dagprogramma met een creatieve of actieve activiteit óf gewoon voor de gezelligheid. Ook helpen we bij het vinden van een netwerk, waar je voor elkaar wat doet en van betekenis kunt zijn.

Bezoek en begeleiding na overlijden van je partner

Het overlijden van een partner is een gebeurtenis die het hele leven op zijn kop zet. Praten met een vrijwilliger kan dan prettig zijn. Zij weten uit ervaring hoe het is om een partner te verliezen en kunnen je misschien net het extra stapje vooruit geven. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over langer zelfstandig thuis wonen, een huisbezoek of meedoen aan activiteiten? Neem contact op met één van de seniorencoaches; Ella Koning 06-83148424 EKoning@incluzio.nl , Wouter Heuer via 06-83117354 of wheuer@incluzio.nl of Floor van Egmond 06-83266984 fvegmond@incluzio.nl

DagActief; een ontmoetingsplek waar je mag zijn wie je bent

Voor ‘kwetsbare’ senioren die in het verleden alleen terecht konden bij een dagbesteding met een Wmo indicatie, biedt Incluzio een laagdrempelig alternatief in de buurt. Dit doet we met DagActief; een ontmoetingsplek waar je mag zijn wie je bent en waar de nadruk ligt op meedoen, individuele behoefte en mogelijkheden in plaats van beperkingen. DagActief ontzorgt mantelzorgers, vermindert eenzaamheid, verhoogt het welzijn bij deelnemers en zorgt ervoor dat zij langer thuis kunnen wonen. In deze video vertelt bezoekster Fien over wat DagActief (locatie Spinterlaan) voor haar betekent.