Incluzio Leiderdorp > Wat we doen > Aandacht voor senioren

Aandacht voor senioren

Zelfstandig wonen en regie houden over je eigen leven

Veel senioren vinden het prettig om in hun eigen huis te blijven wonen. Soms zijn er dan aanpassingen nodig. De sociaal werkers bieden hierbij ondersteuning. Als je ouder wordt kan je netwerk kleiner worden. De seniorencoaches gaan met je in gesprek over wat er nodig is voor een gelukkig leven. Ook organiseren wij groepsactiviteiten. Voor mantelzorgers hebben we een coach die ondersteuning biedt.

Bij Incluzio werken ervaren seniorencoaches en vrijwilligers die speciaal aandacht hebben voor senioren. Soms heb je gewoon behoefte aan een praatje en contact met anderen. Of aan iemand die met je meedenkt. Wil je graag de regie houden over je eigen leven? Wij ondersteunen en stimuleren daar bij.

Een welzijnsbezoek, anderen ontmoeten en meedoen aan activiteiten

Met onze 75+ welzijnsbezoeken willen we in contact met je komen. We zijn benieuwd naar hoe het met je gaat. Onze vrijwilligers luisteren naar je en hebben een vragenlijst die je samen doorneemt. Ben je tevreden over je leven? Of is er iets dat je wilt veranderen? Samen zoeken wij naar wat mogelijk is. Onze seniorencoaches weten wat er in de buurt te doen is. Waar kun je aanschuiven voor een lekkere maaltijd? Waar kun je mee doen aan een dagprogramma? Wil je meedoen aan een creatieve of juiste een actieve activiteit. Of kom je gewoon voor de gezelligheid? Ook helpen we bij het vinden van een netwerk. Waar je er voor elkaar kan zijn.

Bezoek en begeleiding na overlijden van je partner

Als je partner is overleden, dan kan praten met een vrijwilliger prettig zijn. Zij weten uit ervaring hoe het is om een partner te verliezen. Ze kunnen je ondersteunen bij het rouwen. Lees hier meer over de mogelijkheden.

DagActief; een ontmoetingsplek waar je mag zijn wie je bent

Voor ‘kwetsbare’ senioren die in het verleden alleen terecht konden bij een dagbesteding met een Wmo indicatie, biedt Incluzio een laagdrempelig alternatief in de buurt. Dit doet we met DagActief; een ontmoetingsplek waar je mag zijn wie je bent en waar de nadruk ligt op meedoen, individuele behoefte en mogelijkheden in plaats van beperkingen. DagActief ontzorgt mantelzorgers, vermindert eenzaamheid, verhoogt het welzijn bij deelnemers en zorgt ervoor dat zij langer thuis kunnen wonen. In deze video vertelt bezoekster Fien over wat DagActief (locatie Spinterlaan) voor haar betekent.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over langer zelfstandig thuis wonen, een huisbezoek of meedoen aan activiteiten? Neem contact op met één van de seniorencoaches; Wouter Heuer via 06-20807545 of wheuer@incluzio.nl of Floor van Egmond 06-83266984 fvegmond@incluzio.nl. In deze video vertelt Wouter wat de seniorencoaches voor jou kunnen betekenen.