Incluzio Leiderdorp > Wat we doen > Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgondersteuning

Zorgen voor een ander

Veel mensen hebben de zorg voor een ander. Omdat die ander bijvoorbeeld ziek is of een beperking heeft. In zo’n geval ben je mantelzorger. Iemand die geen professionele hulpverlener is, maar wel heel belangrijk werk doet voor iemand anders. Mantelzorger zijn is een grote verantwoordelijkheid. Als jij jezelf afvraagt of je het wel goed doet? Of benieuwd bent naar wat er nog meer mogelijk is? Dan kan Incluzio iets voor je betekenen, ook als de mantelzorg even te veel voor je wordt.

Incluzio ondersteunt jou als mantelzorger

Bij Incluzio kun je terecht om je hart te luchten en te praten met andere mantelzorgers. Maar ook voor informatie en advies en voor het volgen van een training. Veel mensen in Leiderdorp hebben de zorg voor een ander. Als ‘ervaringsdeskundigen’ kun je elkaar ondersteunen en samen deelnemen aan trainingen. Praten met iemand die begrijpt wat je ervaart kan een opluchting zijn. In zo’n gesprek krijg je tips en adviezen om beter met je werk als mantelzorger om te kunnen gaan. En waar je aan kan kloppen voor hulp. Er zijn mogelijkheden om wat zorg uit handen te geven. Zoals bijvoorbeeld de inzet van dagbesteding, hulp bij geldzaken of het verdelen van de mantelzorgtaken met een vrijwilliger. Ook kan diegene waar je zorg aan geeft een weekend ergens anders logeren, respijtzorg noemen we dat.

Respijtwijzerleiden.nl

Op www.respijtwijzerleiden.nl vind je een overzicht van vrijwillige en professionele vormen van respijtzorg, zowel thuis als buitenshuis. En ook informatie over maatjes & buddy’s, lotgenotengroepen, regelingen en financiën.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over mantelzorg(ondersteuning) of wil je je aanmelden voor de mantelzorgnieuwsbrief? Neem contact op met mantelzorgcoach Joyce Lokker via 06-83003240 of Joyce.Lokker@incluzio.nl In deze video vertelt Lois over wat ze voor jou als mantelzorger kan betekenen.