Incluzio Leiderdorp > Wat we doen > Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgondersteuning

Zorgen voor een ander

Veel mensen hebben de zorg voor een ander. Omdat die ander chronisch ziek is, een beperking heeft of op leeftijd is en hulp nodig heeft. In zo’n geval ben je mantelzorger; iemand die geen professionele hulpverlener is, maar wel heel belangrijk werk doet voor iemand anders. Mantelzorger zijn is een grote verantwoordelijkheid. Je komt ongetwijfeld voor allerlei vragen te staan waarbij je denkt; doe ik het wel goed of zijn er mogelijkheden die ingezet kunnen worden waar ik niet van af weet? Dan kan Incluzio iets voor je betekenen, ook als die zorg voor je even te veel wordt.

Incluzio ondersteunt jou als mantelzorger

Je hart luchten, praten met lotgenoten, informatie & advies en voor het volgen van een training kun je terecht bij Incluzio. Veel mensen in Leiderdorp hebben de zorg voor een ander. Als ‘ervaringsdeskundigen’ kun je elkaar ondersteunen en samen deelnemen aan trainingen. Praten met iemand die begrijpt wat je ervaart kan een opluchting zijn. In zo’n gesprek krijg je praktische tips en adviezen om beter met je werk als mantelzorger om te kunnen gaan. En waar je aan kan kloppen voor hulp, er zijn meer mogelijkheden om wat zorg uit handen te geven dan je denkt. Zo kan de inzet van dagbesteding of ondersteuning bij (financiële) regelzaken een optie zijn. Je kunt ook denken aan het verdelen van de taken met een andere vrijwilliger of je naaste een weekend of midweek ergens anders laten logeren, respijtzorg noemen we die vervangende zorg.

Respijtwijzerleiden.nl

Op www.respijtwijzerleiden.nl vind je een overzicht van vrijwillige en professionele vormen van respijtzorg, zowel thuis als buitenshuis. Daarnaast ook informatie over maatjes & buddy’s, informatie- en lotgenotengroepen, regelingen en financiën.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over mantelzorg(ondersteuning) of wil je je aanmelden voor de mantelzorgnieuwsbrief? Neem contact op met mantelzorgcoach Lois Kreber via 06-83003240 of LKreber@incluzio.nl

mantelzorgcoach Lois Kreber

Bekijk de video over de Dag van de Mantelzorg 2020 met Mantelzorgcoach Lois Kreber en wethouder Daan Binnendijk