Incluzio Leiderdorp > Welzijn op recept

Welzijn op recept

Bij verlies, ziekte, ontslag of een andere ingrijpende gebeurtenis kan het moeilijk zijn zelf weer een goede draai aan uw leven te geven. Misschien heeft u daardoor ook lichamelijke en psychische klachten. U wilt er iets aan doen, maar weet niet goed hoe. “Welzijn op recept” kan dan een uitkomst zijn. Bij deze aanpak krijgt u van uw huisarts geen recept voor medicijnen, maar een recept voor welzijnsactiviteiten.

Welzijn op recept, weer meedoen!

In veel gevallen helpen medicijnen. In veel andere gevallen bent u veel beter geholpen als u weer actief wordt. Even lekker een uurtje sporten, een cursus volgen. Iets doen bij een vereniging of bij u in de wijk. Samen met een van onze welzijnscoaches zoekt u uit wat het best bij u past.

De welzijnscoach helpt u op weg

De welzijnscoaches van Incluzio zijn op de hoogte van activiteiten op allerlei gebied. Dat kan bij u in de buurt zijn of elders in Leiderdorp. Ziet u er tegenop op alleen ergens naar toe te gaan of het contact te leggen? Dan geeft de welzijnscoach u dat extra steuntje in de rug en gaat samen met u kijken bij een activiteit.

Iets voor u?

Vraag uw huisarts voor u een verwijzing naar Incluzio te sturen voor Welzijn op recept. Een welzijnscoach van Incluzio neemt met u contact op voor een afspraak. In dat gesprek bespreekt u samen uw wensen en welke mogelijkheden er zijn.

Wat kost het?

Welzijn op recept is gratis en ook het gesprek met de welzijnscoach. Soms wordt voor activiteiten een bijdrage gevraagd.

Wanneer is welzijn op recept iets voor u?

· Ik wil de regie over mijn leven terugkrijgen.

· Ik zoek ondersteuning bij praktische problemen.

· Ik heb moeite om alles wat er tegenwoordig nodig is te regelen.

Voorbeelden van activiteiten

· Mensen ontmoeten

· Gewoon een kopje koffie drinken.

· Bewegen

· Leren en ontdekken