Incluzio Leiderdorp > Dementievriendelijk Leiderdorp

Dementievriendelijk Leiderdorp

Een breed platform rondom dementie in Leiderdorp

In een dementievriendelijk Leiderdorp werken inwoners, clubs, verenigingen, winkeliers, zorgverleners en andere lokale organisaties samen aan ideeën en projecten die het leven van mensen met dementie verbetert. Het Netwerk Dementievriendelijk Leiderdorp is opgezet en heeft de website www.dementievriendelijkleiderdorp.nl gelanceerd.

Leiderdorp vergrijst en het aantal mensen met dementie neemt toe. In een dementievriendelijke samenleving is de mens zelf met zijn of haar mogelijkheden het belangrijkst. Het Netwerk Dementievriendelijk Leiderdorp werkt vanuit zes thema’s: beeldvorming, hulpmiddelen, mantelzorg, kennis en informatie, meedoen en sociaal netwerk. Ook verzamelt het netwerk ideeën over zelfstandig wonen en leven in een dementievriendelijk Leiderdorp. Het Netwerk Dementievriendelijk Leiderdorp moet uitgroeien tot een breed platform rondom dementie in Leiderdorp. En heeft daarbij de hulp van Leiderdorpers nodig.

Alles over dementie…

Bekijk hier de brochure die is gemaakt door het netwerk van Dementievriendelijk Leiderdorp.
De brochure biedt de basisinformatie over dementie en waar u terecht kunt.

Doe je ook mee? Neem contact met ons op!

Help je mee aan een Leiderdorp waarin mensen met dementie zo lang mogelijk mee kunnen doen aan de maatschappij? Neem dan contact op met Joyce Lokker van Incluzio Leiderdorp, Joyce.Lokker@incluzio.nl of 06-83003240.