Incluzio Leiderdorp > halfjaarverslag 2021

halfjaarverslag 2021

Collectieveren en samenwerken

De eerste helft van 2021 zit erop. De coronapandemie nadert zijn einde, de structurele gevolgen ervan zullen niet uitblijven. Incluzio heeft 4 maatschappelijke opgaven, in dit online halfjaarverslag verklaren we aan de hand van ‘barometers’ en inhoudelijke verdieping duidelijk wat die opgaven voor Leiderdorp betekenen en op welke manier we hier aan bijgedragen hebben. Onze focus lag op nog meer impact maken op de Leiderdorpse samenleving door de samenwerking met (keten)partners te versterken en onze dienstverleving te collectiveren, zodat klanten in groepsverband elkaar kunnen ondersteunen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden hoe we dat afgelopen half jaar in de praktijk hebben vormgegeven.

ANWB Automaatje Leiderdorp

ANWB Automaatje Leiderdorp geeft inwoners die minder mobiel zijn en geen eigen vervoer hebben de mogelijkheid contacten te onderhouden en actief te blijven in de maatschappij. ANWB Automaatje Leiderdorp werkt samen met enthousiaste vrijwilligers. Vervoer is het middel, sociaal contact is het doel. ANWB Automaatje Leiderdorp is geen geïndiceerd vervoer. Vrijwilligers plannen ritten. Chauffeurs vervoeren inwoners naar familie, de kapper, een ziekenhuis of gaan samen er op uit. De vrijwilliger ontvangt een geringe vergoeding voor het gebruik van de eigen auto. Het sociale element staat voorop en draagt bij aan het voorkomen van sociaal isolement.

Bekijk het videoverslag van Unity TV over de lancering van ANWB Automaatje Leiderdorp

Mantelwandel

Wat & waarom? Omdat het voor mantelzorgers belangrijk kan zijn om elkaar te ondersteunen introduceert Incluzio vanaf 1 maart ‘de Mantelwandel’. Wanneer en waar? Elke maandag van half 11 tot half 12 wandelen we een rondje door Leiderdorp. We verzamelen bij de van Diepeningenlaan 110 G Aandacht voor coronamaatregelen en aanmelden verplicht! Het is belangrijk dat iedereen zich houdt aan de coronamaatregelen. Er worden koppels van 2 personen gemaakt, de 1.5m wordt gewaarborgd tussen de koppels. Aanmelden is verplicht, mail naar mantelzorgcoach Lois Kreber via LKreber@Incluzio.nl